10/28/2013

Vörös bársony tégla torta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Tészta
36 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 ek kakaópor
40 dkg cukor
2,5 dl olaj
2 db tojás
2,5 dl író
2 tk vanília aroma
1 ek piros ételfesték (a mennyiség a fajtától is függ)
1 tk ecet
1,25 dl forró kávé

Melegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően).
Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát.

Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót.
Egy másik nagy edényben keverjük össze a cukrot és az olajat.
Adjuk hozzá a tojást, az írót, a vaníliát és az ételfestéket, jól keverjük össze egy habverővel.
Öntsük hozzá a forró kávét és az ecet.
Adagonként, közben mindig átkeverve öntsük bele a lisztes keveréket.
Osszuk ketté a két sütőformába.
Süssük kb. 40 percig, tűpróba javasolt.
Hagyjuk rácson kihűlni. Vágjuk mindkét tortát két lappá.

Csokoládés krémsajtos krém
20 dkg krémsajt
1 tk citrom Paste (helyettesítsük citromlével)
9 dkg fehér csokoládé
15 dkg tejszín (növényi!)
8 g zselatin
30 g víz

Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a zselatint a vízben, forrnia nem szabad.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét, és adjuk hozzá az oldott zselatint.
Keverjük robot géppel habosra a krémsajtot a citromlével, és adjuk a csokis keverékhez.
Óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínnel.

A torta összeállításában a hozzászólásban, vagy a forrás linken található képek segítenek.
Szükség lesz 5 különböző méretű karika kiszúróra, vagy papír sablonra, aminek a mentén tudunk késsel vágni.
A 4 tortalap akkor adja ki ezt a téglafal mintát, ha az egymáson lévő rétegek máshol vannak a különböző méretű kiszúrókkal elvágva. (1.kép)
Az első réteg 4 téglából áll (nézd a szeleteket:2.kép) ezért 3 kiszúrót kell használnunk.
A második réteg 3 téglából áll (nézd az 5. képet) ezért 2 kiszúrót kell használnunk a kialakításhoz.
A harmadik réteget ismét 3 kiszúróval, a negyedik réteget ismét 2 kiszúróval formázzuk.
A lapok között krém van, és a kivágott formák oldalát is vonjuk be krémmel.

Forrás: http://www.azlitamasammanis.com/2013/04/easy-moist-red-velvet-cake.html





Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)