10/22/2013

Kagyló kúpok

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Kávés és vaníliás tészta tekeredik fel a formára, így biztosítva helyet a benne megbúvó tölteléknek.

Ez a receptben fűszeres vörösborban párolt aszalt sárgabarack, de lehet ízesített tejszínhab, vagy bármilyen krém.

HozzávalókTészta

  • 2 dkg friss élesztő
  • 50-55 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 8 dkg vaj, olvasztva
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk instant kávé
  • 1-2 ek olívaolaj

Futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros langyos tejben.
Keverjük a tojást a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral habosra.
Öntsük egy tálba 35 dkg lisztet, és adjuk hozzá a tojásos keveréket, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tejet (1-2 ek tejet tegyünk félre belőle!).
Az 1/3 részét tegyük át egy másik edénybe.
Oldjuk fel a kávét a tejben és adjuk a kisebb rész tésztához.
Gyúrjuk át a tésztákat a maradék liszt hozzáadásával, közben a nagyobb adaghoz adjunk 1 ek, a kisebbhez 1 tk olívaolajat is.
Fedjük le a tésztákat, és tegyük meleg helyre.

Töltelék
  • 50 dkg aszalt sárgabarack
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 ek méz
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
  • csipet fahéj

A barackokat kis lángon főzzük puhára a fahéjjal fűszerezett, mézzel és cukorral ízesített borban. Kevés főzőlé hozzáadásával mixeljük össze.

A muffinsütő mélyedéseibe készítsük elő a fémkúpokat, gyűrjük alájuk az alufóliát.
A megkelt tésztákból gyúrjunk (kávésból) 1,5-3 dkg, és (fehér tésztából) 4-4,5 dkg nagyságú golyókat.
Sodorjunk egymás mellé a két tésztából 1-1 kötelet és tekerjük fel a fém kúpra, majd állítsuk be az alufóliával bélelt muffin sütő mélyedéseibe.
Süssük 20 percig előmelegített 170 ° C hőmérsékletű sütőben.
A kihűlt formákat töltsük meg az elkészített barackos töltelékkel.

Forrás: http://cafeiryna.blogspot.hu/2013/03/blog-post_26.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)