10/12/2013

Bagoly süti

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Hozzávalók (kb. 24 db)
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor (világos)
  • 1 db tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 30 dkg liszt, átszitálva
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 5 dkg csokoládé, apróra vágva
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • szemhez fehér csokoládé
  • orrhoz 24 db kesudió, sótlan, nem pörkölt
Keverjük a vajat a cukorral krémesre, adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval, és egyesítsük a vajas krémmel.
A csokoládét olvasszuk fel vízgőzön.
A tészta 2/3-ad részét tegyük félre.
Az olvasztott csokoládét keverjük jól el a szódabikarbónával, és adjuk hozzá a tészta 1/3-a részét.
Tegyük mindkét tésztát kb. 1/2 órára a hűtőszekrénybe.
Mindkét tésztát osszuk 2 egyenlő részre, és sodorjuk 25 cm hosszú hengerré.
A világos tésztát tegyük egy 30 x 15 cm nagyságú fólia közepére és nyújtsuk ki 25 x 10 nagyságú téglalappá. Fektessük az egyik barna rudat a közepére, és a fólia segítségével mindkét oldalról burkoljuk be a fehér tésztával.
Ismételjük ezt meg, még egyszer a maradék tésztákkal.
Tegyük mindkét tekercset min. 2 órára vagy akár egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.
Sütés előtt bontsuk le a tészta rudakról a fóliát, és vágjuk fel 1 cm-es csíkokra.
Tegyük zsírpapírral bélelt sütőlapra, két szelet alkotja a bagoly arcát (hagyjunk helyet közöttük, a sülésnél, kicsit megduzzadnak)
Kézzel csippentsük össze a tésztát a füleinek.
Tegyük a csőröket, azaz a kesudiót a helyükre.
180°C hőmérsékletű, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt sül meg, a szélei aranybarnák lesznek.
Ha kész, hagyjuk lehűlni, mielőtt leválasztanánk a sütőlapról.
A szemeit pár pötty olvasztott csokiból rajzoljuk rá.

Forrás: http://www.mydiversekitchen.com/2010/10/of-aves-arachnids-hoot-owl-cookies-and.html



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)