6/25/2013

Pasta pite

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Évek óta főzöm ezt a mártást, bízhattok benne, biztos siker. 
Nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető.

Eddig mindig simán kifőztem hozzá a tésztát, de mikor megláttam ezt a fotót a homlokomra csaptam. Mert, hát mennyivel látványosabb így, pite formában! Ellenállhatatlan!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 0.5 kg darált marhahús
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 csipet só
  • 1 doboz felezett paradicsom konzerv
  • 1 púpos ek sűrített paradicsom
  • 1-1 tk oregano, bazsalikom, kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 doboz rigatoni tészta (0,5 kg)
  • 1 csésze frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 csésze aprított mozzarella

Az olajon pirítsuk át a húst, a hagymákkal, a borssal és a pirospaprikával.
Ha kész sózzuk és adjuk hozzá a paradicsom konzervet (a benne lévő paradicsomokat a fakanállal törjük össze), sűrített paradicsomot, zöld fűszereket és a bort. Pároljuk össze kb. 20 percig.

A tésztát bő vízben főzzük meg, a dobozon lévő főzési utasításnál 3 perccel kevesebb ideig!
A leszűrt tésztát még forrón szórjuk meg egy kevés reszelt parmezánnal.

Olajozzunk ki vékonyan egy 23 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és a tésztákat szorosan állítsuk bele. Némelyik majd kilóg, de ez nem érdekes.

Öntsük a kész szószt lassan bele a tészta lukaiba, kicsit lehet, hogy egy kanállal kell segíteni abban, hogy belefolyjanak
Előmelegített sütőben süssük 200°C-on 15 percig, majd szórjuk meg a mozarellával és süssük még 10-15 percig, aranyszínűre.
Hagyjuk a formában hűlni 15 percig, vágjuk körbe a széleit, és csak utána nyissuk ki a forma oldalát.


Inspiráció és fotó:
http://www.thinkarete.com/rigatoni-pasta-pie

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)