8/23/2013

Karamellás, almás cheesecake

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Hozzávalók
Alap
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
Cheesecake töltelék
  • 23 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
  • 20 dkg cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1,5 tk vanília aroma
Almás réteg
  • 3 Granny Smith (zöld) alma, meghámozva, kimagozva és apróra vágva
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
Morzsás feltét
  • 22 dkg barna cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Keverjük össze a lisztet és a barna cukrot, majd morzsoljuk össze a vajjal. Nyomkodjuk egyenletesen egy 22x33cm nagyságú alufóliával bélelt tepsibe. Süssük 15 percig, vagy amíg enyhén megpirul.

Keverjük a krémsajtot 17 dkg cukorral egy elektromos keverővel, közepes sebességgel simára.
Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a vaníliát. Keverjük össze, és öntsük a tésztára.

Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott almát, a maradék cukorral (3 dkg), a fahéjjal és a szerecsendióval. Oszlassuk szét egyenletesen a krémsajtos keveréken.

Egy tálban keverjük össze a morzsa hozzávalót és szórjuk az almás rétegre.
Süssük 40-45 percig.

Kínáljuk karamell öntettel
  • 10 dkg barna cukor
  • 0,6 dl tejszín
  • 2 ek vaj
  • csipet só
  • 1 tk vanília aroma
Főzzük a hozzávalókat a vanília kivételével közepes/alacsony lángon, folyamatos keveréssel
körülbelül 7 percig, vagy tovább, sűrűre.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliát és főzzük, sűrítsük még egy percig legalább.
Töltsük kis befőttes üvegbe, így ha marad akkor később is feltudjuk használni. (Hűtőszekrényben néhány napig eláll.)



Forrás: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2010/09/caramel-apple-cheesecake-bars.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)