8/04/2013

Fahéjas húzd meg - Legyező kalács

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók


  • 38 dkg + 1 ek liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs élesztő por
  • ½ teáskanál só
  • 2 db tojás, szobahőmérsékletű
  • 6 dkg vaj
  • 80 ml tej
  • 60 ml víz
  • 1 tk vanília aroma
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk őrölt fahéj
  • ½ tk frissen reszelt szerecsendió (opcionális)
  • 6 dkg vaj

28 dkg lisztet keverjünk össze sóval, cukorral, élesztővel.
A tojásokat keverjük fel egy habverővel.
A tejben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a vizet és a vaníliát.
Adjuk a tejes keverékhez a lisztes részt, keverjük össze,
Adjuk hozzá a tojásos keveréket, majd a végén a maradék liszttel is dolgozzuk össze, keverjük át kb. 2 percig.
Jó gyúrjuk át (kézzel 10 perc, géppel a fele), és formázzunk belőle egy golyót.
Meleg helyen letakarva kelesszük duplájára, egy órán át.
Tegyünk hozzá 1 ek lisztet és jól gyúrjuk át a megkelt tésztát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30 x 50 cm széles téglalappá.
Kenjük meg olvasztott vajjal, és szórjuk meg a fahéjas, szerecsendiós cukorral.
Vágjuk hosszában 6 db azonos szélességű csíkra.
Ezeket a csíkokat tegyük egymásra, majd ezt vágjuk el ismét 6 darabra.
Így lett 6 kupac tésztánk.
Rakosgassuk élükre állítva őket, a hosszanti tengelytől jobbra - balra kicsit elcsúsztatva egy 22 x 12 cm-es kivajazott, lisztezett (kenyérsütő) formába.
Takarjuk le egy konyharonggyal és pihentessük meleg helyen 35-40 percig.
Előmelegített 175°C-os sütőben süssük 30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
Ha kész hagyjuk még 30 percig a formában kihűlni, mielőtt még vadul hümmögve, és ujjnyalogatva
az illatos, karamellizált foszlós rétegeket egyesével leválasztanánk.

Forrás, lépésről lépésre képekkel:http://zoomyummy.com/2011/07/23/cinnamon-sugar-pull-apart-bread/



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)