7/24/2013

Nyári vegetáriánus chili

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

A chilis babot mindenhogyan szeretem, bár őszintén bevallom, hogy hús nélkül ez idáig még nem ettem. 

De ahogy elolvastam ezt a receptet rájöttem, hogy ez bizony nagy hiba. 
Mert ez a gombás variáció semmivel nem marad el a hagyományostól!

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 ek chili por
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 paprika maggal és kockára vágva
  • 2 portobello gomba (nagyméretű, barna csiperke), apróra vágva
  • 40 dkg kukorica konzerv (de a legjobb a szabad tűzön sütött)
  • 80 dkg bab konzerv
  • 40 dkg paradicsom, kockára vágva
  • ½ tk só
  • frissen őrölt bors
Tálaláshoz
  • reszelt cheddar sajt, tejföl és / vagy aprított friss koriander, lilahagyma
  • 8 kukorica tortilla, felmelegítve

Melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát.
Keverjük hozzá a fokhagymát, chili port és a köményt, dinszteljük folyamatos kevergetéssel puhára.
Adjuk hozzá a paprikát, a gombát, a kukoricát és főzzük kb. 3 percig mielőtt hozzáadnánk a babot, a paradicsomot, 1,5 csésze vizet (375 ml) és sót, borsot.
Forraljuk fel erős lángon, majd vegyük vissza a főzési hőmérsékletet és időnként megkeverve főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhul, és a chili besűrűsödik.
Osszuk szét adagokra, a tetejét sajttal, tejföllel és / vagy korianderrel és apróra vágott lilahagymával is megszórhatjuk. Tálaljuk a tortillával.

Forrás: http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/summer-vegetable-chili-recipe/index.html

Chef Cricket megjegyzése:
Konzerv babot remekül helyettesíti a száraz tarkabab, amit előző este vízbe áztatunk, és másnap puhára főzzük.
Ugyanígy a konzerv kukoricát is kiválthatjuk mirelit, vagy így nyáron idény kukoricával is.
Ha száraz, vörösbabot főzünk akkor egy gyors öblítés után csak annyi áztató vizet adjunk hozzá amennyi majd az ételbe is szükséges lesz! Így ezt a lét felhasználva, még ízletesebb lesz a végeredmény.
A portobello gomba ízletesen helyettesíti a marhahúst. Vegetáriánusok és a húskedvelők számára is kiváló, 13-15 cm méretűre is megnövő fajta. Lehet grillezni vagy párolva szendvicsekbe, salátákban szeletelni.
Annak köszönheti hússzerű állagát, hogy kinyílnak a lemezei, és ezáltal alacsony a nedvesség tartalma.

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)