6/23/2013

Padlizsán ropogós

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hozzávalók

  • 2 db bébi padlizsán
  • A panírhoz:
  • 1 rész zsemlemorzsa + 2 rész japán zsemlemorzsa (panko) *
  • 2 tk fokhagymapor
  • csipet Cayenne bors
  • 1 db tojás fehérje


Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A megmosott padlizsánokat, először héjastul vágjuk hosszában szeletekre, majd ezeket vékony csíkokra.
A panírozás száraz hozzávalóit rázzuk össze egy nagyobb zárható nejlon tasakban.
Merítsük a padlizsán csíkokat a tojásfehérjébe, majd a zacskóban jól rázzuk össze a panírmorzsával.
Fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy lehetőleg sehol ne érjenek össze.
Süssük pirosra, 10-12 perc.
Kínáljuk még melegen valamilyen mártogatóssal.

*Pankó
Fehér-kenyérből, speciális szárító-aprító gépben készül. A hagyományos magyar zsemlemorzsánál jóval durvább, szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll. Az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz. Kevésbé szívja magába az olajat, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ázsia boltokban nálunk is kapható.
Házilag is lehet próbálkozni a készítésével. Kovászolt, fehér kenyér kell hozzá, a héját le kell vágni, csak a fehér rész kerülhet bele. A teljesen száraz kenyérbelet nagy lyukú reszelőn, vagy aprítógépben kell szilánkosra törni, semmiképpen nem porrá!

Forrás: http://www.careskitchen.com/2012/02/oven-baked-eggplant-fries.html



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)